Feil i logodesign kan ødelegge innsatsen din. Overbelastet med elementer, dårlig valgte skrifttyper eller farger kan få logoen til å se amatøraktig og billig ut, noe som igjen vil skremme bort kunder.
Senere i artikkelen vil vi diskutere de 6 vanligste feilene som er gjort i logodesign for å gjøre deg oppmerksom på viktigheten av riktig logo - det første elementet i din visuelle identitet.
Logoen skal være enkel og lett å huske. Overbelastning av det med elementer som ikoner, bilder eller kompliserte skrifter kan gjøre det uleselig og ineffektivt. Dette distraherer unødvendig oppmerksomheten og gjør det vanskeligere å huske.
Logoen må også tilpasses forskjellige situasjoner og skalerbar, siden når den reduseres, må alle elementer forbli leselige. Det er også nødvendig å huske at logoen vil bli brukt i forskjellige situasjoner, for eksempel på en penn, blyant eller som et ikon ved siden av adressen til siden i nettleseren. Å fokusere på enkelhet og klarhet er nøkkelen, og det er grunnen til at minimalisme hersker!
Det er viktig å huske på de tekniske aspektene ved logoen, for eksempel format og vektorisering, for å sikre at den kan skaleres uten å ofre kvaliteten.
Det er bedre å unngå kutt som er for trassige eller vanskelige å lese i logoen. Sats i stedet på de som er lesbare og passer karakteren til merkevaren din. Og overdriv det ikke med antall forskjellige kutt slik at logoen ikke ser ut som et rot.
Sørg for å ha en lisens for skriftene du bruker. Det er viktig! Ved å velge riktige kutt, vil du ikke bare gjøre et godt inntrykk med logoen din, men også gjøre livet ditt enklere når du designer andre materialer for merkevaren eller helheten visuell identifikasjon.
Selvfølgelig bør logoen være rettidig og passe inn i dagens trender. Men pass på - dette betyr ikke at du blindt må følge hver ny mote! Det er verdt å være trendy, men husk også at logoen skal være tidløs og universell.
En av de viktigste feilene er en sterk smak for nåværende trender, som kan passere over tid. En logo opprettet på grunnlag av øyeblikkelige moter kan virke attraktiv i dag, men om noen år kan den miste sin relevans og virke utdatert. Inntil nylig var mote fra 80-tallet eller design fra 90-tallet morsomt for oss, og i dag forsvarer de seg briljant.
Så det er bedre å designe en logo som gjenspeiler dagens trender, men som også har noe som gjør at den kan tåle tidens prøve. Fordi rebranding ikke bare er en dyr ting, men også ganske hodepine for merkevaren din. Det er viktig at logoen er frisk og relevant ikke bare nå, men også om noen år.
Logoen din skal være original og skille seg ut fra konkurransen. Blind kopiering av andre logoer kan gjøre at merkevaren din oppfattes som uprofesjonell og mangler kreativitet. Bruken av ferdige verktøy eller massetilgjengelige ferdige maler gjør at logoen blir som alle andre og ikke skiller seg ut, som et resultat av at den ikke oppfyller sin rolle og pengene som brukes på den går til spille. Bare å kjøpe en ferdig logo for virksomheten din betyr at du ikke investerer i din unikhet, og dette kan være en savnet mulighet til å synke inn i minnet til potensielle kunder.
Ved å investere litt mer tid og krefter i logodesign, kan du lage noe virkelig originalt som tiltrekker oppmerksomheten til kundene. Tenk på hvem du retter tjenestene dine til og hvilke verdier du vil formidle. En skreddersydd logo vil uttrykke ånden til merkevaren din i den første kontakten med kunden og oppmuntre dem til å bruke tjenestene. Dette er en investering som vil lønne seg i det lange løp.
Logoen skal samsvare med bransjen selskapet opererer i. For eksempel bør logoen til et advokatfirma være seriøs og profesjonell, mens logoen til et barneselskap kan være mer fargerik og morsom. Og her igjen, hvis det ikke er individuelt skreddersydd for deg og ikke innledes med forskning og forståelse av merkevaren din, kan det gjøre mer skade enn godt.
Unngå prangende og uoverensstemmende farger. Farger har stor innvirkning på merkevareoppfatningen. Å velge upassende farger kan formidle feil assosiasjoner eller gjøre logoen vanskelig å lese. Før du velger farger, tenk på hvilke følelser eller assosiasjoner du vil at de skal fremkalle i publikum, og se hvordan de vil se ut på forskjellige bakgrunner.
Det er verdt å huske å ikke endre proporsjonene til logoen under bruk, og alltid holde en minimumsavstand fra andre elementer. En god løsning er å ta i bruk for eksempel størrelsen på bokstaven fra logotypen som minimumsavstanden til logoen fra andre elementer. Å lage en logo på et rutenett er en stor bekvemmelighet, som lar deg organisere elementene inne i logoen.
I dagens innlegg viste jeg noen viktige feil å unngå når du designer en logo. Først av alt er det nødvendig å tenke nøye gjennom hva vi ønsker å vise med vår visuelle identitet av merkevaren, hvilke verdier vi må formidle og hvem vi ønsker å nå. Det er nødvendig å tenke over hvert element og observere moderasjon, for i dette tilfellet vil figuren ikke lønne seg. Det er verdt å stole på en profesjonell i denne forbindelse, noe som kan spare oss for tid, nerver og til slutt raskt komme tilbake.